Hoe langer je huis te koop staat, hoe groter de waarschijnlijkheid dat je de vraagprijs naar beneden moeten aanpassen dan wel dat je een bod ontvangt wat onder de vraagprijs ligt.

Je wilt je huis snel verkopen, althans, dat zou je moeten willen. Maar hoe doe je dat? Heb je daar zelf invloed op? Het korte antwoord op deze vraag is: ja! In dit artikel leggen we uit hoe.

Redenen om je huis snel te verkopen

Hierboven hebben we al kort aangestipt dat hoe langer je huis te koop staat hoe groter de kans wordt dat je niet de gewenste vraagprijs krijgt. Er zijn echter ook tal van andere redenen waarom je je huis snel wilt verkopen.

Dubbele lasten voorkomen

Soms heb je al een nieuw huis gekocht voordat je je huidige woning hebt verkocht, niemand wordt blij van dubbele lasten. Dubbele lasten houdt in dat je zowel voor je oude als nieuwe woning moet betalen. Dubbele lasten kunnen ontstaan wanneer je oude huis nog niet verkocht hebt terwijl je wel al de hypotheek voor je nieuwe huis moet betalen.

Erfenis afronden

Vaak zien wij dat wanneer een huis verkocht moet worden nadat een dierbare is overleden dat het prettig is voor de nabestaande als dit proces niet te lang duurt. Wanneer een dierbare overlijdt is er verdriet maar moeten er ook allerlei praktische zaken (de erfenis) geregeld worden. Het is prettig wanneer de praktische zaken snel geregeld zijn zodat er meer ruimte is voor verdriet.

Verbroken relatie

Ook op het moment dat je relatie is verbroken is het fijn als een huis snel verkocht is, zodat beide verder kunnen.

Manieren om een huis snel te verkopen

De snelste manier om van een huis af te komen is door het te verkopen aan een zogenaamde huis opkoper. Huis opkopers zijn – zoals de naam al doet vermoeden – vermogende particulieren en bedrijven die huizen opkopen. Door je huis te verkopen aan een huis opkoper sla je een groot aantal stappen over: geen foto’s laten maken, geen bezichtigingen plannen en ontvangen, en geen ontbindende voorwaarden. Binnen een week kan alles geregeld zijn. Ook betaal je geen makelaars- en notariskosten, deze worden door de huisopkoper voldaan.

Comments are closed.

Post Navigation