De ene vrouw kan geen dag zonder concealer, de ander houdt het bij dagcrème en een likje mascara en heeft eigenlijk geen idee waar je concealer eigenlijk voor gebruikt. Dus, wat is concealer?

Daarom vandaag opheldering. Zoals de naam al doet vermoeden is concealer een make-up product waarmee je oneffenheden op je gezicht, in je nek en hals kunt camoufleren. Denk aan rode vlekjes, een puistje of pukkeltje of donkere kringen onder je ogen.

Soorten concealers

Concealers zijn er in verschillende soorten. Bij sommige concealers moet je de substantie uit een tubetje knijpen en met je vinger op de te camoufleren plek smeren. Andere concealers zijn iets makkelijker in gebruik, bijvoorbeeld de concealer in stick vorm, die met een roller of kwastje. Voor ieder wat wils zullen we maar zeggen.

Wordt een concealer altijd samen met foundation gebruikt?

Niet per se, als je een overwegend gave huid hebt dan is het zeker niet nodig om je hele gezicht met foundation te bedekken. Het enkel camoufleren van de oneffenheden met concealer kan er al voor zorgen dat je huid er prachtig uitziet.

Wanneer smeer je concealer op?

Een van de meest gestelde vragen omtrent concealer is, wanneer je concealer aanbrengt. Dit geldt uiteraard alleen wanneer je het gebruikt in combinatie met foundation. Diverse beauty experts bieden verlossing: concealer smeer je op nadat je foundation hebt aangebracht. Foundation bedekt namelijk al de meeste oneffenheden op een natuurlijk uitziende manier, hierdoor heb je minder concealer nodig om er toch stralend uit te zien.

Welke kleur concealer moet ik kiezen?

De juiste kleur concealer kiezen kan een uitdaging zijn. Als je foundation gebruikt, kies dan een concealer die vergelijkbaar is met de kleur van je foundation. Gebruik je geen foundation, smeer dan een beetje concealer op de rug van je hand (bijv. in de Etos, Kruidvat, Douglas of Ici Paris) en loop even naar buiten. Zo kan je zien of de kleur goed matcht, voorwaarde is natuurlijk wel dat je het doet op het moment dat er daglicht is. In de avond heeft het weinig zin om dit te doen.

Ben je op zoek naar concealers om donkere kringen te camoufleren? Kies dan een iets lichtere kleur, zo’n een tot twee tinten lichter is perfect. Zo creëer je een frisse oogopslag.

Comments are closed.

Post Navigation