Motion design is op dit moment mateloos populair onder veel bedrijven. Zij maken gebruik van speciale graphics om een animatie op te zetten. Dit is dan ook gelijk wat motion design eigenlijk inhoudt, motion graphics zijn namelijk een vorm van animatie. Daar waar motion graphics een bewegend of geanimeerd grafisch ontwerp beschrijft, is animatie een overkoepelende term voor het hele gebied van bewegend beeld.  

Animatie is dus niet per se hetzelfde als motion design, maar het heeft wel veel met elkaar te maken. De motion graphics zijn gericht op het geven van beweging aan grafische ontwerpelementen. Deze video’s zijn vaak wat korter van aard, dit zorgt ervoor dat het voor de mensen makkelijk is om de video af te kijken. Bij motion graphics wordt grafisch ontwerp dat anders statisch zou zijn, van animatie en beweging voorzien. Meer bekijk je op: https://themotion3.com/motion-design

Een motion design specialist inschakelen 

Indien je zelf motion design wilt implementeren binnen jouw animatievideo dan doe je er verstandig aan om hier altijd een specialist voor in te schakelen. Het is namelijk zo dat een motion design specialist veel beter weet wat er voor nodig is om jouw boodschap over te brengen op de mensen thuis. Een motion designer is dan ook een ware aanwinst voor jouw team. Indien je een eenmalige klus wilt uitbesteden dan is het ook nog altijd mogelijk om te kiezen voor een freelance motion design. Door de vele voordelen is motion design dé investering voor jouw bedrijf.  

Comments are closed.

Post Navigation