Je traint je suf volgens een goed trainingsschema en ook je voeding voldoet aan alle eisen voor het opbouwen van spiermassa. Maar toch wil je nog iets meer doen. Je hoort van anderen dat zij ook supplementen nemen en zo betere resultaten halen. Maar kunnen supplementen helpen bij het opbouwen van spiermassa? En is cellulite en krachttraining een goede optie?

Supplementen

Op die vraag is het antwoord heel simpel: ja supplementen kunnen je zeker helpen bij het opbouwen van spiermassa. Een van de belangrijkste supplement je zou kunnen nemen is heel simpel: eiwit! Eiwitten helpen je lichaam bij het herstel en de opbouw van je spieren. Je kunt in je voeding natuurlijk voldoende eiwitten opnemen, maar je kunt dit uitstekend aanvullen met een  supplement. Niet voor niets drinken veel sporters na hun workout een eiwitshake!

Een ander supplement dat je kan helpen bij het opbouwen van spiermassa is een combinatie van zink, magnesium en vitamine B6. Dit verhoogt de natuurlijke hormoonspiegels, spierkracht en zorgt voor een betere nachtrust. Daarnaast helpt het het immuunsysteem en ondersteunt het herstel van je spieren. Een goede aanvulling dus als je intensief bezig bent met het opbouwen van spiermassa.

Creatine is ook een optie

Als laatste zou je er ook over kunnen denken wat extra creatine binnen te krijgen in de vorm van supplementen. Creatine zorgt voor de energietoevoer aan je spieren en dit kun je dus vooraf aan je training nemen om langer en zwaarder te kunnen trainen.

De hierboven genoemde supplementen helpen allemaal bij het opbouwen van spiermassa. Vraag ernaar bij je instructeur om te bepalen wat voor jou echt toegevoegde waarde heeft om je training te verbeteren.

 

Comments are closed.

Post Navigation