Als je nog niet eerder gehoord hebt van de term posttraumatische dystrofie dan zullen we je dat niet kwalijk nemen. Gelukkig is het een aandoening die die zo heel erg vaak voorkomt. Maar de mensen die ermee te maken krijgen ervaren toch wel behoorlijke pijn hiervan. Ze zoeken dan ook vaak naar mogelijke oplossingen. De aandoening komt voor bij mensen die te maken krijgen met letsel. Dit kan bijvoorbeeld een gekneusde enkel of pols zijn.

De post traumatische dystrofie symptomen zijn dan een complicatie die daar bij komt. Het ledemaat gaat vaak flink opzwellen en er komt veel pijn bij kijken. Hoe het precies in zijn werking gaat is nog niet helemaal duidelijk, maar men denkt dat het lichaam een soort pijnsignalen naar de hersenen blijft sturen. De zenuwen blijven die doen, vandaar ook de opgezwollen ledematen. Er lijkt dus een soort verstoring te ontstaan. Gelukkig gaat de aandoening vaak na verloop van tijd weer weg. Maar in de tussentijd kunnen mensen er erg veel pijn van ervaren en dit is uiteraard niet prettig.

Posttraumatische dystrofie pijn verlichting

Omdat de aandoening over het algemeen na verloop van tijd vanzelf weer weggaat, is de behandeling vaak gericht op het verminderen van de pijn. Op deze manier kan het leven weer wat dragelijker gemaakt worden. Er zijn uiteraard pijnstillers beschikbaar. De behandelend arts zal hier uiteraard naar kunnen kijken. Ook zijn er alternatieve behandelingen mogelijk om pijn te verlichten. Bespreek dit altijd met een behandelend arts, dit artikel bevat geen medisch advies.

Comments are closed.

Post Navigation